Bramborový salát s čerstvým koriandrem
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (salátové)
- kmín římský 1 lžička (další používaný název je "cumin")
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- česnek 1 stroužek
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- olej olivový 5 lžic
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Oloupeme česnek a nasekáme. Vymačkáme šťávu z citronu. Z koriandru odstraníme tuhé části a lístky nasekáme nadrobno.
Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na stejně velké kostičky. Brambory a česnek hodíme do vroucí vody a vaříme, dle kvality brambor a velikosti kousků 15 - 20 minut, tak aby brambory
zůstaly pevné.
Mezitím si připravíme nálev z citronové šťávy, cuminu, sekaného koriandru, soli, pepře a oleje. Brambory slijeme a ještě horké zalijeme připraveným nálevem. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pokud použijeme studené brambory, zbylé např. z předešlého dne, necháme salát odpočinout delší dobu, aby se chutě dobře rozvinuly.
Poznámka k receptu
Do nálevu můžeme přidat velmi malý oříšek sardelové pasty. Aroma koriandru se zmírní a nálev získá na tajemnosti. Chuť sardelí, která je velmi výrazná, musí zůstat v pozadí.
Načítám komentáře...