Bramborový salát s fazolkami a brokolicí
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (nové - menší)
- fazolky zelené 200 gramů
- brokolice 200 gramů (stonková)
- cibulka jarní 4 kusy
- slanina 200 gramů
- kapary 2 lžíce
- jogurt bílý 150 gramů
- hořčice hrubozrnná 2 lžíce
- sůl
- pepř
- olej olivový
Postup přípravy
1. Omyté brambory uvařte ve slupce, aby zůstaly „na skus“. Ještě teplé je pokrájejte na čtvrtky, dejte do mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
2. Fazolky a brokolici očistěte a pokrájejte na kousky asi 3–5 cm dlouhé, dejte do osolené vroucí vody, nechte 2–3 minuty vařit, sceďte, důkladně propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
3. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. I s výpekem nalijte na brambory, přidejte osušenou zeleninu, jarní cibulku pokrájenou na kolečka a kapary.
4. Z jogurtu a hořčice připravte zálivku a vmíchejte ji do salátu.
Poznámka k receptu
Originální verze bramborového salátu kombinuje vůni slaniny s křupavou zeleninou a pikantní zálivkou. Základem jsou ale stále kvalitní brambory – dbejte, aby dobře nasákly olivový olej.
Načítám komentáře...