Bramborový salát s jablky
Seznam surovin
Na salát:
- mrkev 300 gramů
- sůl
- brambory 1 kilogram (uvařené ve slupce)
- jablka 400 gramů (kyselejší)
- citron 1 kus
- cibule 1 kus
- okurky sterilované 150 gramů
- hrášek zelený 80 gramů
Na zálivku:
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej 1 lžíce
Na dokončení:
- jogurt bílý 1 kelímek
- sůl
- pepř černý (mletý)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
Mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme ji, po prochladnutí ji nakrájíme spolu s oloupanými vařenými bramborami na drobné kostičky (nejlépe pomocí drátěné mřížky) a nasypeme do mísy.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky, namočíme do trochy vody silně okyselené šťávou z citronu, abychom zabránili zhnědnutí, necháme je odkapat a přisypeme do mísy.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na půlkolečka, obojí nasypeme spolu s hráškem do mísy a salát promícháme.
Vmícháme hořčici rozšlehanou se solí, pepřem a olejem, salát přelijeme jogurtem ochuceným solí, pepřem a pažitkou a doplníme půlkami oloupaných, natvrdo uvařených vajec.
Poznámka k receptu
Do salátu použijte buď sterilovaný hrášek nebo hrášek mražený, který krátce povaříte v osolené vodě a prudce zchladíte v ledové vodě.
Načítám komentáře...