Bramborový salát s krevetami a jablky

Seznam surovin

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na dílky a vložíme do mísy. Stonky celeru opláchneme vodou, nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly. Přidáme je spolu s rozinkami do mísy s brambory a celerem a vše opatrně promícháme se lžící oleje.

V menší misce rozmícháme majonézu se smetanou, vmícháme nakrájený kopr, lžičku citronové šťávy, zálivku opepříme a osolíme.

Listové saláty propláchneme vodou, necháme je dobře odkapat a rozdělíme do misek nebo talířů. Přidáme brambory s jablky a celerem, doplníme vařenými vychladlými krevetami a vše přelijeme připravenou zálivkou.

Poznámka k receptu

Majonézu a smetanu do zálivky můžete nahradit hustým bílým jogurtem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...