Bramborový salát s krevetami a jablky
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (oloupané, vařené)
- krevety 150 gramů (vařené)
- salát zelený 150 gramů (směs listů, např. polníčku, rokety...)
- jablka 2 kusy
- celer řapíkatý 3 kusy (3 stonky)
- rozinky 50 gramů
- šťáva citronová
- olej 1 lžíce
Na zálivku:
- majonéza 100 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
- kopr 1 lžíce (nakrájený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Uvařené vychladlé brambory nakrájíme na dílky a vložíme do mísy. Stonky celeru opláchneme vodou, nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly. Přidáme je spolu s rozinkami do mísy s brambory a celerem a vše opatrně promícháme se lžící oleje.
V menší misce rozmícháme majonézu se smetanou, vmícháme nakrájený kopr, lžičku citronové šťávy, zálivku opepříme a osolíme.
Listové saláty propláchneme vodou, necháme je dobře odkapat a rozdělíme do misek nebo talířů. Přidáme brambory s jablky a celerem, doplníme vařenými vychladlými krevetami a vše přelijeme připravenou zálivkou.
Poznámka k receptu
Majonézu a smetanu do zálivky můžete nahradit hustým bílým jogurtem.
Načítám komentáře...