Bramborový salát s kuřecím masem a malinami
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (oloupané)
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- maliny 200 gramů (čerstvé)
- salát římský 200 gramů
- čekanka 1 kus (bílá)
- ocet 1 decilitr (malinový - lze ho nahradit vinným octem smíchaným s 1 lžící rozmixovaných malin)
- olej olivový 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
- máta 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- koření grilovací
- sůl
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme (musí zůstat tuhé). Slijeme je a necháme vychladnout.
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a zprudka opečeme z jedné strany na rozehřátém rostlinném oleji. Pak je obrátíme, osolíme, ochutíme grilovacím kořením a opečeme i z druhé strany. Přeložíme je na talířek a necháme zchladnout.
Z octa, olivového oleje, hořčice, máty a soli umícháme zálivku.
Čekanku a římský salát omyjeme, čekanku nakrájíme na nudličky, římský salát na proužky a vše nasypeme do mísy. Přidáme vychladlé brambory a lehce promícháme.
Směs rozdělíme na talíře, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, čerstvé opláchnuté maliny a vše přelijeme zálivkou. Pro větší společnost můžeme vše promíchat a podávat přímo ve velké míse.
Načítám komentáře...