Bramborový salát s tuňákem
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (ranné)
- tuňák ve vlastní šťávě 120 gramů
- cibulka jarní 4 kusy
- cibule červená 1 kus (malá )
- salát ledový 1/2 kusu
- rajčata 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- citron 1 kus
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sůl
Postup přípravy
Brambory omyjte a uvařte doměkka.
Ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo kostky. Nasypte je do mísy, zalijte olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vmíchejte na kolečka nakrájenou mladou cibulku i s natí, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, jemně nasekanou petrželku a okapané maso z konzervy. Lehce promíchejte a dejte vychladit.
Těsně před podávání vmíchejte drobně natrhaný nebo nakrájený ledový salát a na kostičky nakrájené rajče.
Načítám komentáře...