Caesar salát s kuřecím masem
Seznam surovin
- kuřecí maso 120 gramů (prsa)
- olej slunečnicový 3 lžíce
- salát ledový 1 kus (případně římský)
- chléb toastový 2 plátky (tmavý)
- sýr Parmezán 4 lžíce (strouhaný)
- majonéza 3 lžíce
- česnek 1 stroužek (prolisovaný)
- ančovičky 1 kus (slaná, propasírovaná)
- pažitka
- pepř černý (čerstvě drcený )
- sýr Parmezán 1 lžíce (strouhaný, na posypání)
- sýr Parmezán 1 lžíce (hobliny)
Postup přípravy
Kuřecí prsa osolíme, zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji (z každé strany asi 1 minutu), i s pánví vložíme do rozehřáté trouby a 8 - 12 minut (dle tloušťky masa) při 190 °C dopečeme.
Pokud maso grilujeme, potřeme nasolená prsa olejem a ogrilujeme na rozehřátém grilu (cca 4 minuty z každé strany). Potom maso vyjmeme z trouby (sundáme z grilu), necháme zhruba 4 minuty odpočinout a nakrájíme na tenké plátky.
Římský salát nahrubo natrháme, vložíme do větší mísy a promícháme s omáčkou, kterou připravíme z majonézy, nastrouhaného parmazánu, prolisovaného česneku, propasírované ančovičky, nasekané pažitky, soli a pepře.
Toustový chléb nakrájíme na kostky a nejlépe nasucho opečeme na pánvi. Kostky by měly být na povrchu křupavé a zlaté, uvnitř měkké.
Sundáme z plamene, zasypeme strouhaným parmazánem a promícháme. Salát s omáčkou naaranžujeme na talíře, poklademe plátky kuřecího masa, posypeme chlebovými krutony a ozdobíme parmazánovými hoblinami.
Poznámka k receptu
Parmazánové hobliny vytvoříme tak, že škrabkou na sýr, nebo na brambory seškrabáváme kus parmazánu.
Načítám komentáře...