Chobotnicový salát
Seznam surovin
- chobotnice 300 gramů
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- šťáva citronová 2 lžíce
- mrkev 2 kusy
- cibule šalotka 1 kus
- salát polníček 2 hrsti
- olej olivový 5 lžic
- sůl (maldonská)
- pepř černý (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Pokud máte celou chobotnici, odřízněte hlavu kousek nad chapadly a důkladně je propláchněte pod tekoucí vodou. Jakmile se voda vaří, vlijte do ní ocet a lžíci citronové šťávy a stáhněte plamen na minimum. Vařte asi 1,5 hodiny, dokud chobotnice zcela nezměkne.
2. Chobotnici nechte lehce zchladnout a nakrájejte na kousky, mrkev na tenké nudličky, šalotku nadrobno a zlehka promíchejte. Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou, do mísy přidejte polníček a vmíchejte ochucený olej. Každou porci dochuťte maldonskou solí a čerstvě mletým pepřem.
Načítám komentáře...