Čínské zelí s shiitake
Seznam surovin
- shiitake 250 gramů (směs sušených hub)
- zelí čínské 300 gramů
- cibulka jarní 1 svazek (s natí )
- těstoviny 150 gramů (drobné)
- česnek 2 stroužky
- citron 1 kus
- olej 4 lžíce
- voda 250 mililitrů
- bujon zeleninový 2 lžičky (sypký)
- moučka bramborová (škrob) 2 lžičky
- sójová omáčka 1 lžíce (sladká)
- chilli omáčka 1 lžička (ostrá )
- cukr moučkový 1 lžička
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy
Na oleji zpěňte na plátky nakrájený česnek, přidejte nakrájené houby, osolte, opepřete, opečte a poduste doměkka.
Ve vodě rozmíchejte bujon, krátce povařte, zahustěte solamylem rozmíchaným v trošce vody, vmíchejte sójovou omáčku a chilli omáčku. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, propláchněte je studenou vodou a nechte odkapat.
Do mísy nasypte těstoviny, přidejte nakrájené čínské zelí, cibulku, houby, zalijte prochladlou omáčkou, promíchejte, podle chuti okyselte citronovou šťávou, oslaďte a posypte pažitkou.
Poznámka k receptu
Sušené houby předem namočte a povařte.
Načítám komentáře...