Cizrnový salát s okurkou
Seznam surovin
- cizrna 400 gramů (sterilovaná)
- okurka salátová 1 kus
- cibule červená 1 kus (malá)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- salát polníček 200 gramů
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 4 lžíce
- ocet 2 lžíce (červený)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Okurku nakrájejte na tenká kolečka, cibuli na klínky, polníček operte a důkladně osušte. Nakonec všechny suroviny vsypte do mísy a přidejte scezenou cizrnu a nasekanou petrželku. Do zavařovací sklenice prolisujte česnek, přidejte olej a ocet a podle chuti osolte a opepřete. Sklenici zavřete a asi minutu jí rychle třeste, aby se tekutiny spojily a vytvořily hladkou emulzi. Vmíchejte zálivku k salátu a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Zelenina je ve vrcholné kondici a žádná její kombinace nemůže dopadnout špatně. Zaměřte se tentokrát na spojení jednoduchých chutí – okurka zaručí šťavnatost a sladkost, cibule pikantnost a polníček jemnou nahořklost. Cizrna se postará o oříškové tóny a o to, abyste brzy po jídle nedostali zase hlad.
Načítám komentáře...