Cizrnový salát s paprikou, tuňákem a olivami
Seznam surovin
- cizrna 2 hrnky (vařená)
- paprika červená 2 kusy
- olivy 16 kusů (španělské černé, nebo zelené)
- tuňák 2 konzervy (v oleji)
- cibulka jarní 1 kus
- olej olivový (panenský)
- ocet sherry
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do salátové mísy nasypeme uvařenou cizrnu, opečené červené papriky nakrájené na proužky, jarní cibulku nakrájenou jako do polévky, španělské olivy a tuňáka.
Zálivku připravíme smícháním tří lžic oleje na půlku lžíce octa a osolíme.
Salát přelijeme zálivkou a jemně promícháme. Na ozdobu můžeme přidat také několik lístků majoránky, oregana nebo čerstvé bazalky.
Načítám komentáře...