Čočka s křepelčími vejci
Seznam surovin
- čočka 200 gramů
- vajíčko křepelčí 8 kusů
- párek 4 kusy
- salát ledový 1 kus
- olej slunečnicový 6 lžic
- ocet 4 lžíce
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- sůl 1 lžička
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc do studené vody, pak ji uvaříme do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a nasypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a chilli, promícháme a uložíme v chladu.
Párky podle potřeby oloupeme, nakrájíme na kolečka, lehce opečeme na teflonové pánvi a přidáme k čočce. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme a také je přidáme k čočce.
Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky, vyložíme jimi dno několika sklenek a naplníme je čočkovým salátem.
Načítám komentáře...