Čočkový salát
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů
- čočka zelená 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- cibulová nať 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- paprika zelená 1 kus (malá)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- olej olivový 2 lžíce
- tymián 1 lžička ( čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Čočku přeberte, zalijte vodou a každou zvlášť uvařte.
Uvařenou čočku (oba druhy) slijte a nechte dobře odkapat.
Pak ji nasypte do mísy, přidejte olej, sůl, pepř, tymián, jemně nakrájenou cibulku s natí a červenou cibuli, hrubě nastrouhanou mrkev, drobně nakrájenou papriku, zalijte olejem a citronovou šťávou, dobře promíchejte a nechte chvíli v chladu rozležet.
Poznámka k receptu
Červená čočka se vaří jen krátce, po 4 - 5 minutách se ráda rychle rozvaří.
Načítám komentáře...