Čočkový salát se sumahem
Seznam surovin
- čočka červená 500 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- paprika 2 kusy
- koření 1 lžička
- citron 1/3 lžičky (jen pokapat)
Postup přípravy
Celý sáček červené čočky uvaříte ve vodě než změkne – stačí 3 minuty. Pak do čočky nasypete dvě celé jemné pokrájené jarní cibulky a 2 papriky (nejlepší jsou kapie). Posypete lžičkou koření Sumah, pokapete citronem, osolíte a vše promícháte. Necháte chvilku uležet a můžete podávat.
Poznámka k receptu
Sumah v dávných dobách nahrazoval citron, mně vždycky hezky voněl, ale když jsem s ním něco vytvořila, nebylo to nikdy ono. Nakonec jsem přišla na chybu, kterou jsem dělala. Dávala jsem ho moc. Dnes už poučená vím, že se Sumahem je potřeba šetřit a pokud se mi pokrm zdá málo kyselý, raději použiji na doladění citron.
Načítám komentáře...