Čočkový salát v chlebu

Seznam surovin

Na salát:

Na zálivku:

Kromě toho:

  • chléb 1 kus (menší kulatý bochník)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibulky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a nasypeme do mísy. Papriky zbavíme semínek, nakrájíme je spolu s okurkami na kostičky a přidáme do mísy. Pak přidáme šunku nakrájenou na nudličky a uvařenou čočku a promícháme.

Nálev z okurek prošleháme s olejem a hořčicí a zálivku ochutíme cukrem, solí a bylinkami. Salát přelijeme zálivkou, opatrně promícháme a necháme 1 hodinu odležet v chladu.

Z bochníku chleba odkrojíme vršek a vydlabeme částečně střídku (můžeme ji nakrájet na kostičky, opéct a použít do polévky nebo jí zahustit novoroční guláš). Chléb položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme, až zbylá střídka uvnitř vytvoří pevnou krustu.

Bochník necháme vychladnout, pak ho naplníme připraveným salátem a podáváme.

Poznámka k receptu

Červená čočka má dvě velké výhody. Jednak se nemusí namáčet a dlouho vařit, takže její příprava je velmi rychlá (stačí několik minut varu). A také nenadýmá jako ostatní druhy čočky, takže vám určitě poslední večer v roce neznepříjemní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...