Cuketový salát s česnekem a vejci
Seznam surovin
- cuketa 4 kusy (středně velká)
- vejce 4 kusy (natvrdo uvařené)
- česnek 1 palička
- olej olivový 1 decilitr
- tymián 4 snítky
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cukety omyjeme, rozpůlíme, čtyři půlky ponecháme vcelku a lehce je vydlabeme. Zbylé čtyři půlky nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a opečeme ho dozlatova.
Přidáme nakrájené cukety, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a dusíme 5 - 7 minut doměkka. Pánev odstavíme z ohně a lehce do ní vmícháme uvařená vejce nastrouhaná najemno. Vydlabané půlky cuket potřeme trochou oleje a rozpečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Pak je naplníme připraveným salátem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...