Drůbeží salát s malinami a ostružinami
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- salát polníček 200 gramů (nebo ledový)
- maliny 150 gramů
- ostružiny 150 gramů
- majonéza 100 gramů
- mango 1 kus
- celer řapíkatý 2 kusy (2 stonky)
- cibulka jarní 2 kusy
- smetana zakysaná 50 gramů
- zázvor 50 gramů (čerstvý, oloupaný)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- olej 2 lžíce
- víno bílé 1 lžíce (suché)
- kari 1/2 lžíce (mleté)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa naplocho podélně rozkrojíme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, opečeme z obou stran dozlatova a necháme vychladnout.
Celer opláchneme, z vnější strany stonků seřízneme dužnatá vlákna, stonky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Mango opláchneme a podélně odkrojíme asi 1 cm od středu okolo ploché pecky dvě půlky dužiny, rozkrojíme je na čtvrtky, odkrojíme slupku, dužninu nakrájíme na nudličky a přidáme k celeru. Pak přidáme kuřecí prsa nakrájená na širší nudličky a očištěné cibulky nakrájené nadrobno.
V misce smícháme majonézu s vínem, smetanou, kari a čerstvým zázvorem nakrájeným na jemné nudličky, tuto směs nalijeme na salát v míse a opatrně vše promícháme. Salát podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.
Do misek rozdělíme listy polníčku nebo nakrájený ledový salát, přidáme polovinu malin s ostružinami a promíchaný salát, doplníme zbylým ovocem a podáváme s pečivem. Před podáváním můžeme nechat salát vychladit.
Načítám komentáře...