FenyKlový saláT s KreveTami a mučenKou
Seznam surovin
- fenykl 2 kusy
- okurky 1 kus
- krevety 500 gramů
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1/2 svazku
- máta 1/2 svazku
- olej olivový 50 mililitrů
Zálivka:
- ovoce 2 kusy (mučenka)
- šťáva limetková 2 lžičky
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvý)
- omáčka 1 lžička (rybí)
- cukr třtinový 1 lžička
Postup přípravy
1. Česnek a chilli papričky nasekejte nadrobno a v míse smíchejte s olivovým olejem. Krevetám oddělte hlavy, vyloupejte je z krunýřů, dejte do mísy s ochuceným olejem a důkladně je obalte. rozpalte pánev a obsah mísy do ní vyklopte. Krevety restujte pouze krátce, stačí maximálně 2 minuty. Jakmile zrůžovějí, stáhněte je z ohně.
2. pokud je třeba, zbavte fenykl vrchních slupek a odkrojte tvrdé stvoly. Bulvy pak nakrájejte na tenké proužky. okurku důkladně umyjte, podélně rozkrojte, lžičkou odstraňte semínka a nakrájejte ji na půlkolečka. v míse promíchejte fenykl, okurku a opečené krevety i s olejem z pánve.
3. připravte zálivku: smíchejte vydlabanou dužinu z mučenek s nastrouhaným zázvorem a ostatními surovinami. přelijte jí fenykl, okurky a krevety a promíchejte. podávejte s nasekaným koriandrem a lístky máty.
Načítám komentáře...