FenyKlový saláT s KreveTami a mučenKou

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Česnek a chilli papričky nasekejte nadrobno a v míse smíchejte s olivovým olejem. Krevetám oddělte hlavy, vyloupejte je z krunýřů, dejte do mísy s ochuceným olejem a důkladně je obalte. rozpalte pánev a obsah mísy do ní vyklopte. Krevety restujte pouze krátce, stačí maximálně 2 minuty. Jakmile zrůžovějí, stáhněte je z ohně.

2. pokud je třeba, zbavte fenykl vrchních slupek a odkrojte tvrdé stvoly. Bulvy pak nakrájejte na tenké proužky. okurku důkladně umyjte, podélně rozkrojte, lžičkou odstraňte semínka a nakrájejte ji na půlkolečka. v míse promíchejte fenykl, okurku a opečené krevety i s olejem z pánve.

3. připravte zálivku: smíchejte vydlabanou dužinu z mučenek s nastrouhaným zázvorem a ostatními surovinami. přelijte jí fenykl, okurky a krevety a promíchejte. podávejte s nasekaným koriandrem a lístky máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...