Fenyklový salát s pomeranči
Seznam surovin
- fenykl 3 kusy (středně velký)
- pomeranče 4 kusy
- olivy černé 12 kusů ( vypeckované )
- petržel hladkolistá 1 svazek ( nať )
- pepř černý (drcený)
- sůl mořská
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
Fenykly očistěte, odkrojte tuhé horní řapíky, podélně je rozčtvrťte, vykrojte tuhou část od kořene a jemně je nakrájejte na měsíčky. Nasypte je do mísy, osolte, opepřete, zalijte olejem, promněte a nechte v chladu 10 minut rozležet.
Pak okrájejte kůru z pomerančů až na čistou dřeň. Nad miskou se salátem vykrájejte z pomerančů jednotlivé měsíčky a přidejte je do salátu, pomerančovou kostru do něj vymačkejte.
Přidejte natrhané lístky petrželky, na čtvrtky nakrájené olivy a promíchejte.
Načítám komentáře...