Frankfurtská zelená omáčka s modrými květy
Seznam surovin
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pažitka
- kerblík
- šťovík
- kopr
- brutnák
- řeřicha
- cibule šalotka 2 kusy
- vejce 4 kusy (vařená na tvrdo)
- meduňka (citronová)
- ocet 1 lžíce
- smetana zakysaná 250 mililitrů
- jogurt bílý 150 mililitrů (smetanový)
- cukr 1 špetka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Bylinek podle aktuální nabídky (některé můžeme vynechat, jiné přidat) by mělo být asi 300 gramů. Opereme je, očistíme a nasekáme.
Zamícháme do směsi smetany a jogurtu. Přidáme na drobno nakrájenou šalotku a okořeníme a okyselíme.
Nahrubo nasekaná vejce zamícháme velmi lehce, aby se žloutky zcela nerozpadly.
Poznámka k receptu
Hodí se jako příloha k bramborám pečeným v troubě.
Načítám komentáře...