Herynkový salát s kořenovou zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celer, mrkev a červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a nasypeme do mísy. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, majonézu a promícháme.

Větší část herynků nakrájíme také na nudličky, přidáme k zelenině, salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a promícháme.

Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylými herynky.

Poznámka k receptu

Pokud salát podáváte jako slavnostní předkrm, hodí se k němu Ryzlink rýnský. Nebo si ho můžete dát jako lehkou večeři. Pak je k němu ideální Chardonnay pozdní sběr.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...