Herynkový salát s kořenovou zeleninou
Seznam surovin
- celer 100 gramů
- mrkev 150 gramů
- řepa červená 100 gramů
- cibule červená 1 kus (menší)
- majonéza 100 gramů
- ryby nakládané 400 gramů (kyselé, sledi - herynci)
- citron 2 kusy
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Postup přípravy
Celer, mrkev a červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a nasypeme do mísy. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, majonézu a promícháme.
Větší část herynků nakrájíme také na nudličky, přidáme k zelenině, salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a promícháme.
Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylými herynky.
Poznámka k receptu
Pokud salát podáváte jako slavnostní předkrm, hodí se k němu Ryzlink rýnský. Nebo si ho můžete dát jako lehkou večeři. Pak je k němu ideální Chardonnay pozdní sběr.
Načítám komentáře...