Jáhlový salát
Seznam surovin
- vývar drůbeží 1 litr (i z kostky)
- jáhly 200 gramů
- ředkvičky 1 svazek
- cuketa 1 kus (malá)
- olej slunečnicový 4 lžíce
- kari 1 lžička
- koření chilli (mleté)
- zázvor (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sedmikráska (na ozdobu)
Postup přípravy
Jáhly uvaříme v drůbežím vývaru se lžičkou kari koření doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mísy.
Očištěné a omyté ředkvičky a cuketu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme je spolu s olejem do mísy s jáhlami a promícháme.
Salát dochutíme solí, pepřem, chilli a zázvorem a při podávání ozdobíme lístky a kvítky sedmikrásek.
Načítám komentáře...