Jarní fazolový salát s koprem
Seznam surovin
- fazole bílé 1 hrnek (malé, uvařené)
- cibulka jarní 2 kusy
- kopr 5 snítek (čerstvý)
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do uvařených fazolí přidáme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Z balzamikového octa, soli, pepře a oleje uděláme zálivku. Kopr nasekáme nadrobno a rozmícháme v zálivce. Je důležité, aby se vůně uvolnily do oleje a neztratily se.
Všechno smícháme dohromady a necháme 2 hodiny odpočinout v ledničce.
Poznámka k receptu
Můžeme přidat lžíci opraných, nasekaných kapar. Pokud jsou ve slaném nálevu, dáváme méně soli do zálivky.
Načítám komentáře...