Jarní salát z vajec
Seznam surovin
- vejce 9 kusů
- salát hlávkový 2 kusy
- ředkvičky 1 svazek
- šunka 100 gramů
- jogurt bílý 1 balení
- brambory 4 kusy (vařené oloupané)
- okurky kyselé 4 kusy
- sůl
- šťáva citronová
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme. Jedno vejce dáme stranou a necháme si ho na ozdobu.
Přidáme jeden na nudličky nakrájený hlávkový salát, nadrobno nakrájené ředkvičky, šunku, na kostičky nakrájené brambory a okurky. Vše promícháme, spojíme jogurtem, dochutíme solí a citronem a necháme chvíli odležet v chladu.
Vychladlý salát dáme do mísy, ozdobíme lístky druhého hlávkového salátu, na dílky nakrájeným vejcem a několika plátky šunky. Podle fantazie můžeme přidat také plátky nebo kostičky tvrdého sýra, další ředkvičky, zelenou petrželku apod.
Načítám komentáře...