Klasický bramborový salát
Seznam surovin
- celer 1 kus (menší)
- mrkev 1 kus (menší)
- brambory 750 gramů (uvařené ve slupce)
- cibule 1 kus
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
- okurky sterilované 3 kusy
- jablka 1 kus (nakyslé, menší)
- hořčice plnotučná 1 lžíce
- ocet (podle chuti, nebo lák z okurek)
- majonéza 200 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Celer a mrkev očistíme, celer překrojíme na čtvrtky a uvaříme ho spolu s mrkví v osolené vodě doměkka. Zeleninu slijeme, po prochladnutí nakrájíme na kostičky a nasypeme do mísy.
Prochladlé brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostičky, jako kořenovou zeleninu, a přisypeme do mísy.
Oloupanou cibuli a vařená vejce, okurky a oloupané jablko zbavené jádřince také nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy.
Přidáme hořčici, salát ochutíme trochou octa nebo láku z okurek a promícháme. Nakonec přimícháme majonézu, salát opepříme, osolíme a necháme odležet v chladničce.
Poznámka k receptu
Část majonézy můžete nahradit bílým jogurtem, aby salát nebyl příliš těžký do žaludku.
Načítám komentáře...