Klasický bramborový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celer a mrkev očistíme, celer překrojíme na čtvrtky a uvaříme ho spolu s mrkví v osolené vodě doměkka. Zeleninu slijeme, po prochladnutí nakrájíme na kostičky a nasypeme do mísy.

Prochladlé brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostičky, jako kořenovou zeleninu, a přisypeme do mísy.

Oloupanou cibuli a vařená vejce, okurky a oloupané jablko zbavené jádřince také nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy.

Přidáme hořčici, salát ochutíme trochou octa nebo láku z okurek a promícháme. Nakonec přimícháme majonézu, salát opepříme, osolíme a necháme odležet v chladničce.

Poznámka k receptu

Část majonézy můžete nahradit bílým jogurtem, aby salát nebyl příliš těžký do žaludku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...