Kuřecí koktejl s jahodami
Seznam surovin
- kuřecí maso 250 gramů (prsa)
- jahody 200 gramů
- majonéza 100 gramů
- houska 1 kus (starší)
- víno bílé 3 lžíce
- olej 2 lžíce
- hořčice 1 lžička
- ocet 1 lžička
- cukr 1 lžička
- koření grilovací
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát kadeřavý (např. Lollo Biondo)
- výhonky (cibulové nebo jiné)
Postup přípravy
Kuřecí prsa potřeme směsí grilovacího koření a oleje a necháme je 10 minut odstát. Pak je vložíme na 7 minut do trouby vyhřáté na 180 °C a necháme zchladnout.
Mezitím opereme saláty a natrháme je na kousky. Jahody očistíme, nakrájíme na kousky (několik jahod si necháme na ozdobení) a vložíme je spolu se salátem do větších skleniček nebo misek.
Housku nakrájíme na kostičky a opražíme za stálého míchání dozlatova na suché pánvi.
Majonézu smícháme s hořčicí, cukrem, octem a vínem, podle chuti osolíme a opepříme.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a přidáme do skleniček. Přelijeme je majonézou, posypeme opečenou houstičkou, každou porci ozdobíme půlkou jahody a několika zelenými výhonky a podáváme bílým pečivem.
Načítám komentáře...