Kuřecí salát s jablky, celerem a vejci
Seznam surovin
- kuřecí maso 300 gramů (prsa, vařená)
- celer 1 kus (malý)
- olej 1 lžíce
- sůl
- jablka 2 kusy
- šťáva citronová (trochu)
- vejce 3 kusy (uvařená natvrdo)
- salát polníček 2 hrsti
Na zálivku:
- majonéza 100 gramů
- jogurt bílý 100 gramů
- cukr 1 špetka
- šťáva citronová (několik kapek)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Vařená kuřecí prsa nakrájíme na kousky a nasypeme do mísy. Celer oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme je v pánvi na rozehřátém oleji do poloměkka, osolíme a po vychladnutí přidáme do mísy k masu. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na kostičky, pokapeme citronovou šťávou, také přidáme do mísy a salát opatrně promícháme.
V misce ušleháme majonézu s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou a zálivku promícháme se salátem v míse. Dochutíme ho solí a pepřem a necháme vychladit.
Salát rozdělíme do misek a každou porci obložíme oloupanými vařenými vejci nakrájenými na měsíčky a lístky polníčku.
Poznámka k receptu
Salát podávejte jako lehkou jarní večeři, doplněný světlým nebo tmavým pečivem.
Načítám komentáře...