KUŘECÍ SALÁT S NAKLÁDANOU CIBULKOU
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- cibule červená 3 kusy
- cibulka jarní 1 svazek (vietnamská)
- ocet jablečný 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- koriandr 2 hrsti (čerstvý + k podávání)
- máta 2 hrsti (čerstvá + k podávání)
- citronové listy 2 hrsti
- paprička chilli červená 1 kus
- sůl
Postup přípravy
1. Kuře naporcujte a uvařte v osolené vodě doměkka, maso se musí snadno oddělovat od kostí. Pak kuře vyjměte (vývar použijte třeba jako základ polévky), nechte zchladnout a maso oberte. Natrhejte je na kousky a promíchejte.
2. Cibule nakrájejte na kolečka a vsypte do mísy. Přidejte ocet a cukr, promíchejte a nechte 10 minut odležet. Pak cibuli vyjměte a nechte okapat. Ve velké míse lehce (Vietnamci to dělají hůlkami) smíchejte natrhané maso, naloženou cibuli a lístky máty a koriandru. Přidejte nasekané chilli papričky, a pokud máte, i na proužky nakrájené citronové listy. Podávejte ozdobené zbylým koriandrem a mátou.
Poznámka k receptu
Tenhle salát jde proti všem známým pravidlům salátologie – není v něm zálivka, maso není sofistikovaně ochucené, nepracuje se zajímavou zeleninou. Kombinace kuřete, naložené cibule a svěžích bylinek je ale silně návyková.
Načítám komentáře...