KUŘECÍ SALÁT S NAKLÁDANOU CIBULKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuře naporcujte a uvařte v osolené vodě doměkka, maso se musí snadno oddělovat od kostí. Pak kuře vyjměte (vývar použijte třeba jako základ polévky), nechte zchladnout a maso oberte. Natrhejte je na kousky a promíchejte.

2. Cibule nakrájejte na kolečka a vsypte do mísy. Přidejte ocet a cukr, promíchejte a nechte 10 minut odležet. Pak cibuli vyjměte a nechte okapat. Ve velké míse lehce (Vietnamci to dělají hůlkami) smíchejte natrhané maso, naloženou cibuli a lístky máty a koriandru. Přidejte nasekané chilli papričky, a pokud máte, i na proužky nakrájené citronové listy. Podávejte ozdobené zbylým koriandrem a mátou.

Poznámka k receptu

Tenhle salát jde proti všem známým pravidlům salátologie – není v něm zálivka, maso není sofistikovaně ochucené, nepracuje se zajímavou zeleninou. Kombinace kuřete, naložené cibule a svěžích bylinek je ale silně návyková.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...