Ledový salát s hříbky
Seznam surovin
- hříbky 200 gramů (čerstvé)
- salát ledový 1 kus
- mrkev 2 kusy (střední)
- olej 3 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu
- cukr
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- majonéza 3 lžíce
Postup přípravy
Ledový salát omyjeme, nakrájíme nebo natrháme na nudličky a vložíme do mísy. Mrkev očistíme, nastrouháme na tenké nudličky a přidáme do mísy k salátu.
Přidáme majonézu, citronovou šťávu a cukr, salát osolíme a opepříme (ochutíme ho ostřeji, protože zelenina vtáhne chuť do sebe), dobře promícháme a necháme v chladu rozležet.
Hříbky očistíme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, osolíme je a opepříme. Salát rozdělíme na talíře, na každou porci přidáme část teplých hříbků a ihned podáváme, doplněné čerstvým pečivem nebo toasty.
Načítám komentáře...