Ledový salát s jablky a krůtími kousky
Seznam surovin
- salát ledový 1 kus
- jablka 1 kus
- krůtí maso 200 gramů (pokrájené, kousky)
- kari
- džus jablečný 100 gramů
- smetana
- jogurt bílý 1 kelímek
- sůl
- cukr
- olej olivový
- máta 1 svazek
Postup přípravy
Důkladně omytý ledový salát pokrájíme na kousky, krůtu okořeníme v kari, opečeme na oleji a dochutíme solí a pepřem.
Jablečnou redukci (jablečný džus vaříme pomalu tak dlouho, až je hustý jako med) smícháme s kořením kari a dochutíme smetanou.
Z jogurtu, smetany, cukru a olivového oleje připravíme hustou omáčku, kterou ochutíme pokrájený ledový salát. Na něj pak klademe krůtí kousky dochucené jablečnou kari omáčkou. Opatrně vmícháme plátky nebo nudličky z jablka.
Načítám komentáře...