Letní salát
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (vařené ve slupce)
- kuřecí maso 2 kusy (stehno uzené )
- fazolky zelené 250 gramů
- rajčata 4 kusy
- cibule červená 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na zálivku:
- olej olivový 6 lžic (Extra Virgin)
- ocet jablečný 3 lžíce
- bazalka 4 listy
- sardelová pasta 1 lžička (nebo 2 jemně nakrájená sardelová očka)
- pepř černý 3 špetky (mletý)
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Vychladlé brambory nakrájíme podélně na šestiny nebo osminky a zprudka je opečeme na oleji. Nasypeme je do velké mísy, osolíme a necháme vychladnout. Kuřecí stehna vykostíme, maso
nakrájíme na kousky a přidáme k bramborám.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky očistíme, omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vložíme je do kastrolu s litrem vroucí osolené vody a krátce je povaříme tak, aby zůstaly křehké. Pak je zprudka ochladíme studenou vodou, necháme odkapat a přidáme spolu s cibulí také do mísy k bramborám.
Na závěr do mísy přidáme omytá a na měsíčky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Olivový olej prošleháme se sardelovou pastou a jablečným octem, vmícháme nakrájenou bazalku a zálivku osolíme a opepříme.
Salát rozdělíme na talíře nebo do větších misek a každou porci přelijeme připravenou zálivkou.
Načítám komentáře...