Listový salát s krůtím masem a sýrem
Seznam surovin
- salát 400 gramů (směs listových salátů)
- sýr s bílou plísní 2 kusy (Camembert, nebo jiný sýr tohoto typu)
- olivy zelené 100 gramů (vypeckované)
- krůtí maso 250 gramů (prsa)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- paprika sladká 1 špetka
- sůl
- olej olivový
- káva 30 mililitrů (silné, černé espresso)
- ocet Balsamico 10 lžic
- cukr hnědý 2 lžíce
- olej olivový
- skořice 1 špetka (mletá)
Postup přípravy
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse smícháme maso s trochou oleje, přidáme sůl, pepř a červenou papriku a necháme pět minut odstát. Potom maso opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova.
Do malého hrnce vlijeme připravenou kávu, přidáme cukr, ocet a 1 lžíci oleje a přivedeme k varu. Potom oheň zmírníme, přidáme špetku skořice a soli a vsypeme na kolečka nakrájené olivy. Na mírném ohni vaříme asi tři minuty, odstavíme a ještě přidáme lžíci oleje.
Na čtyři talíře rozdělíme natrhaný a umytý salát (např. rukola, čekanka, ledový salát, frisée), vložíme na něj kousky krůtího masa a na trojúhelníčky nakrájený sýr. Navrch rozdělíme připravený dresink i s olivami a podáváme nejlépe s opečenou bagetou.
Načítám komentáře...