Lyonský salát
Seznam surovin
- salát kadeřavý 1 kus
- uzené maso 120 gramů (bok)
- chléb 1 plátek (na krutony)
- vejce 4 kusy
- máslo 10 gramů
- česnek 1 stroužek
- cibule šalotka 1 kus
- olej 3 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- ocet 10 mililitrů (na pošírovaná/ztracená vejce)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Salát pečlivě omyjeme a osušíme, šalotku nakrájíme na drobno a všechno připravíme do salátové mísy.
V hrnci uvedeme do varu vodu s octem, špetkou soli a v ní vaříme cca 3 minuty vejce bez skořápky - tzv. pošírované, nebo ztracené vejce. Vyndáme ho a dáme vykapat na ubrousek.
Bok nakrájíme na nudličky napříč vláknem a vypražíme na pánvi. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Můžeme přejet rozkrojeným kouskem česneku.
Z octa Balzamika, pepře a soli připravíme zálivku. Ingredience dáme na salát a zalijeme zálivkou.
Poznámka k receptu
Jarní varianta tohoto salátu používá pampelišky.
Načítám komentáře...