Lyonský salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Salát pečlivě omyjeme a osušíme, šalotku nakrájíme na drobno a všechno připravíme do salátové mísy.

V hrnci uvedeme do varu vodu s octem, špetkou soli a v ní vaříme cca 3 minuty vejce bez skořápky - tzv. pošírované, nebo ztracené vejce. Vyndáme ho a dáme vykapat na ubrousek.

Bok nakrájíme na nudličky napříč vláknem a vypražíme na pánvi. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Můžeme přejet rozkrojeným kouskem česneku.

Z octa Balzamika, pepře a soli připravíme zálivku. Ingredience dáme na salát a zalijeme zálivkou.

Poznámka k receptu

Jarní varianta tohoto salátu používá pampelišky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...