Marocký karotkový salát
Seznam surovin
Na 6 porcí :
- pistácie 1 hrst (loupané)
- mrkev karotka 750 gramů
- rozinky 100 gramů
Dresink:
- šťáva citronová 3 lžíce
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- kmín římský 1/2 lžičky (mletý)
- paprika sladká 1/2 lžičky
- skořice 1/4 lžičky
- paprika chilli 1 špetka
- olej olivový 2 lžíce (extra panenský)
- koriandr 1 hrst (lístky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut nasucho opražte pistácie. Nechte je vychladnout a pak je nahrubo nasekejte.
2. Na „stužky” (nebo na plátky) nakrájenou mrkev vsypte do kastrůlku s vroucí osolenou vodou a krátce, asi 3 až 5 minut, ji povařte. Na poslední minutu k ní přidejte rozinky, pak vše slijte a v cedníku propláchněte studenou vodou.
3. V míse prošlehejte citronovou šťávu, česnek, koření, sůl a olej, přidejte mrkev s rozinkami, oříšky a lístky koriandru, promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Známý, oblíbený, exotický, zdravý a pikantní... To je salátový reprezentant arabské kuchyně!
Načítám komentáře...