Marocký karotkový salát

Seznam surovin

Na 6 porcí :

Dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut nasucho opražte pistácie. Nechte je vychladnout a pak je nahrubo nasekejte.

2. Na „stužky” (nebo na plátky) nakrájenou mrkev vsypte do kastrůlku s vroucí osolenou vodou a krátce, asi 3 až 5 minut, ji povařte. Na poslední minutu k ní přidejte rozinky, pak vše slijte a v cedníku propláchněte studenou vodou.

3. V míse prošlehejte citronovou šťávu, česnek, koření, sůl a olej, přidejte mrkev s rozinkami, oříšky a lístky koriandru, promíchejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Známý, oblíbený, exotický, zdravý a pikantní... To je salátový reprezentant arabské kuchyně!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...