Nakládaná lichořeřišnice
Seznam surovin
- lichořeřišnice
- pepř černý (celý)
- estragon
- česnek
- ocet 1 dávka (8%)
- voda 2 dávky
Postup přípravy
Čerstvě nasbírané plody dáme do nádoby a zasypeme hrubou solí. Necháme naložené přes noc.
Druhý den propláchneme, necháme vykapat a přendáme do uzavírací láhve. Přidáme koření a zalijeme horkým octem, tak aby byly plody zakryty, ale neplavaly.
Necháme v láhvi v ledničce a za 3 až 4 týdny můžeme používat.
Ještě zelené plody nakládáme v množství podle momentální úrody, třeba po hrstech do malých skleniček. Do nálevu přidáváme ingredience dle chuti a možností. 1 díl octa svaříme se 2 díly vody.
Poznámka k receptu
Chuť je poměrně ostrá, takže s naloženými plody zacházíme opatrně jako s kořením. Z lichořeřišnice se rozhodně nestanou nakládáním kapary, stejně jako z dýně se nestane pomocí tresti ananas a z jeřabin brusinky.
Načítám komentáře...