Obilný salát s kuřetem, cuketou a kozím sýrem
Seznam surovin
- cuketa 1 kus
- rajčátka cherry 8 kusů
- kroupy 150 gramů (špaldové nebo ječné)
- sýr kozí 100 gramů (poloměkký)
- kuřecí maso 100 gramů (prsa)
- rukola 100 gramů
- rozinky 30 gramů
- citron 1 kus
- máta 1 hrst (čerstvá)
- olej olivový 4 lžíce (+ na potření)
- sůl
Postup přípravy
1. Rozinky nasypte do misky, zalijte je vodou a nechte 30 minut odstát, pak je sceďte a vymačkejte z nich vodu.
2. Do velkého rendlíku nasypte kroupy, zalijte je osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte, dokud kroupy nebudou nadýchané, ale pořád ještě malinko křupavé (obvykle to trvá 15–18 minut). Pak je sceďte a propláchněte studenou vodou, abyste zastavili zbytkový var. Nakonec je vsypte do velké mísy.
3.V grilovací nebo nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, až se z něj začne kouřit, pak vsypte nakrájené kuřecí maso a na plátky nakrájenou cuketu. Opékejte je 3 minuty z každé strany, průběžně je potírejte olivovým olejem. Maso by mělo být zcela propečené.
4. Do mísy přidejte rajčata nakrájená na klínky, nadrobený kozí sýr, rozinky a nasekanou rukolu. Zakápněte zbývajícími 3 lžícemi olivového oleje, osolte, posypejte citronovou kůrou a vymačkejte citronovou šťávu. Přidejte mátové lístky a dobře promíchejte, aby se vše obalilo zálivkou. Salát obložte kuřecím masem, cuketou a podávejte. obilný salát s kuřetem, cuketou a kozím sýrem.
Poznámka k receptu
Tenhle salát si Eleonora připravuje, když si dá předsevzetí, že bude jíst zdravěji. Líbí se jí snadná příprava i rychlost a také fakt, že se suroviny dají libovolně obměňovat. Proto recept berte jen jako odrazový můstek k vlastním variacím.
namáčení rozinek 30 minut
Načítám komentáře...