Fenyklový salát s hruškami a ostružinami
Seznam surovin
- fenykl 4 kusy
- hrušky 2 kusy (2 - 3 kusy)
- ostružiny 2 hrsti
- ořechy 2 hrsti
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
1. 2 lžíce bulvy fenyklu nakrájejte na tenké plátky. Hrušky zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky, přidejte do mísy k fenyklu, zalijte citronovou šťávou rozmíchanou s olivovým olejem a všechno důkladně promíchejte.
2. Na každou porci na talíři pak rozdělte nasekané vlašské ořechy, kousky gorgonzoly a ostružiny.
Poznámka k receptu
V jednoduchém salátu se mísí spousta chutí: aromatický fenykl, sladké hrušky, kyselé ostružiny. Sýr a ořechy se postarají nejen o další chuťový rozměr, ale dodají na vydatnosti. Použijte gorgonzolu s označením dolce - není tak aromatická.
Načítám komentáře...