Insalata di arance - Pomerančový salát
Seznam surovin
- fenykl 2 kusy (velký)
- pomeranče 2 kusy
- pepř černý 2 kuličky (celý)
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Fenykl omyjte, odřízněte dřevnaté konce, vršky s drobnými lístky (připomínají kopr) a případné zavadlé svršky a pak jej nakrájejte na nudličky. Pomeranče oloupejte, pečlivě odstraňte nebo nožem ořezejte bílou část kůry a nakrájejte na tenká kolečka.
2. Obojí opatrně promíchejte v míse, přidejte kuličky pepře, pokapejte olejem, případně podle chuti osolte. Ihned servírujte, ideálně ozdobené lístky fenyklu.
Poznámka k receptu
Lehký a osvěžující salát s fenyklem je pro sicilskou tabuli typický. Někdy se dokonce připravuje z červených pomerančů jako úžasná příloha ke grilovanému vepřovému nebo jehněčímu masu.
Načítám komentáře...