Insalata di arance - Pomerančový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Fenykl omyjte, odřízněte dřevnaté konce, vršky s drobnými lístky (připomínají kopr) a případné zavadlé svršky a pak jej nakrájejte na nudličky. Pomeranče oloupejte, pečlivě odstraňte nebo nožem ořezejte bílou část kůry a nakrájejte na tenká kolečka.

2. Obojí opatrně promíchejte v míse, přidejte kuličky pepře, pokapejte olejem, případně podle chuti osolte. Ihned servírujte, ideálně ozdobené lístky fenyklu.

Poznámka k receptu

Lehký a osvěžující salát s fenyklem je pro sicilskou tabuli typický. Někdy se dokonce připravuje z červených pomerančů jako úžasná příloha ke grilovanému vepřovému nebo jehněčímu masu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...