Jahodový salát I
Seznam surovin
Na salát:
- směs listových salátů 400 gramů
- jahody 100 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů
- sýr měkký 50 gramů (Feta)
Jahodová zálivka:
- jahody 100 gramů
- olej olivový 50 mililitrů
- ocet vinný 3 lžíce (bílý)
- estragon 1/2 lžičky (sušený)
- cukr (podle chuti)
- sůl (podle chuti)
- pepř (podle chuti)
Postup přípravy
1. Salátové listy omyjte a dobře osušte v utěrce nebo odstředivce, natrhejte na větší kusy a vložte do mísy, přidejte na plátky nakrájené jahody, nahrubo nasekané ořechy, rozdrobenou fetu a lehce promíchejte.
2. Jahody, olej, ocet i estragon rozmixujte, ochuťte solí, pepřem, cukrem a zálivku vmíchejte do salátu.
Poznámka k receptu
Osvědčená kombinace salát - sýr - ořechy si zaslouží malou svěží inovaci v podobě jahod. Kromě chutí tu dokonale ladí i struktura jednotlivých surovin: jahody jsou sladké a šťavnaté, sýr slaný a rozplývající se, salát nahořklý a křehký, ořechy pikantní a křupavé. Tomu těžko odoláte!
Načítám komentáře...