Melounový salát
Seznam surovin
- meloun Cantaloupe 2 kusy
- melounky Galia 2 kusy (nebo medový)
- rajčenka 2 kusy (tamarillo)
- karambola 1 kus
- cukr hnědý 2 lžíce
- šťáva limetková 1 lžíce
- likér melounový 1 lžíce
Postup přípravy
Melouny omyjeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme z nich jadérka. Čtyři půlky si necháme stranou jako misky a zbylé půlky oloupeme, dužninu nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Karambolu omyjeme a nakrájíme na plátky, omyté rajčenky na čtvrtky a vše přidáme do mísy k melounům.
Limetkovou šťávu důkladně promícháme s hnědým cukrem a melounovým likérem, nalijeme na ovoce v míse a vše velmi opatrně promícháme.
Salát necháme asi 5 minut stát, pak ho rozdělíme do půlek melounů, každou půlku přkryjeme mikrotenovou fólií a necháme dobře vychladit.
Načítám komentáře...