Ovocný salát s alkoholem
Postup přípravy
1. Meruňky namočte na 3 hodiny do směsi rumu a vlažného čaje. Pokud počítáte s tím, že salát budou jíst děti, tak ovšem použijte pouze čaj.
2. Oříšky nasucho opražte a ještě horké je promněte v utěrce. Odstraníte z nich tak většinu slupek.
3. Do rendlíku nalijte 100 ml vody a 1 lžíci citronové šťávy, přisypte cukr a přiveďte k varu. Přidejte osminky jablek a hrušek a pomalu je duste pod pokličkou 1 - 2 minuty. Dílky ovoce by se neměly rozpadat. Vyberte je odpěňovačkou na teplý talíř.
4. Do ohnivzdorné mísy dejte 3 lžíce sirupu z dušení ovoce, přidejte dílky jablek a hrušek, vypeckované datle, marinované meruňky a opražené oříšky a všechno posypte 1 lžící cukru.
5. Přelijte zahřátou třešňovou pálenkou a zapalte. Když plamen zhasne, ozdobte salát čerstvými lístky meduňky.
Načítám komentáře...