Ovocný salát s jogurtem
Seznam surovin
- ovoce 600 gramů (banány, ananas, pomeranče, broskve)
- likér citronový 2 lžíce (nebo citronová šťáva)
- cukr 2 lžíce
- jogurt bílý 200 gramů
- smetana zakysaná 200 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- meduňka 1 lžíce (na ozdobu)
- piškoty 1/2 balení (na přílohu)
Postup přípravy
Omyjte, oloupejte a očistěte ovoce, podle potřeby ho nakrájejte na úhledné kousky a dejte do mísy, pokropte ho citronovým likérem (pro děti citronem), posypte cukrem a lehce promíchejte.
Rozšlehejte zakysanou smetanu s jogurtem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a lžící nasekané meduňky.
Ovoce rozdělte do misek nebo sklenic a přelijte smetanou. Podávejte s piškoty.
Načítám komentáře...