Ovocný salát s mascarpone
Seznam surovin
- ovoce 500 gramů (meloun, banány, pomeranče, mandarinky, mango, kiwi )
- sýr Mascarpone 200 gramů
- cukr moučkový 2 lžičky
- smetana na vaření 150 mililitrů
- ztužovač šlehačky 1 balení
- likér 4 lžíce (z černého rybízu)
- pistácie 2 lžíce (nesolené)
Postup přípravy
Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na úhledné kousky. Mascarpone rozšlehejte s cukrem, smetanou a ztužovačem šlehačky na hladký krém.
Kousky ovoce rozdělte do pohárů a přelijte likérem. Přidejte krém a posypte jemně nasekanými pistáciemi. Podávejte dobře vychlazené.
Tip: Pokud nemáte právě likér z černého rybízu, využijte jiný, např. z černého bezu. Pistácie lze nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi, které můžete předem opražit.
Načítám komentáře...