Ovocný salát s řeckým jogurtem a semínky
Seznam surovin
- pomeranče 2 kusy (velké)
- hroznové víno 100 gramů
- jahody 12 kusů
- čaj ovocný 4 lžíce (studený)
- jogurt bílý 4 lžíce (řecký)
- semínka slunečnicová 4 lžičky (nasucho opražená)
Postup přípravy
Pomeranče oloupeme a po obvodu z nich vykrojíme jednotlivé dílky bez blanek. Kuličky hroznového vína a jahody omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Ovoce rozdělíme do hlubokých talířků nebo misek a zalijeme ho trochou ovocného čaje.
Přidáme kopeček řeckého jogurtu a každou porci posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Poznámka k receptu
Ovoce můžete různě obměňovat, ale snažte se používat vždy jen čerstvé. Kompotované obsahuje příliš mnoho cukru.
Načítám komentáře...