Ovocný salát se zakysanou smetanou
Seznam surovin
- smetana zakysaná 250 gramů
- jablka 4 kusy (větší)
- hroznové víno 150 gramů (bez pecek)
- jahody 150 gramů
- mango 1 kus
- cukr hroznový 1 lžíce
- šťáva limetková
- sedmikráska 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Jablka omyjeme, odřízneme z nich horní třetinu a zbavíme je nejprve jádřinců. Pak dužninu opatrně vydlabeme tak, aby jablka zůstala v celku, nakrájíme ji na kousky a pokapeme limetkovou šťávou. Také vydlabaná jablka pokapeme limetkovou šťávou.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na kousky. Vypeckované broskve, hroznové víno a jahody omyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme v míse s kousky jablek a manga, hroznovým cukrem a zakysanou smetanou.
Salát rozdělíme do vydlabaných jablek a každou porci ozdobíme květy sedmikrásek, které jsou jedlé.
Načítám komentáře...