Papájový salát
Seznam surovin
Na salát:
- papája 1 kilogram (zelená)
- rajčátka cherry 100 gramů
- fazolky zelené 100 gramů
Na dresink:
- koriandr 1 svazek
- šťáva limetková 200 mililitrů
- česnek 3 stroužky
- cibule šalotka 2 kusy (thajská)
- paprička chilli zelená 1 kus
- paprika chilli 1 kus (bird eye)
- cukr krystal 150 gramů
- rybí omáčka 75 mililitrů
- arašídy 150 gramů (nesolené)
Postup přípravy
1. V robotu připravte dresink. Koriandr, česnek, šalotky, chilli a cukr rozmixujte na pastu, přidejte rybí omáčku, limetkovou šťávu a promíchejte. Arašídy krátce nasucho orestujte na pánvi, přidejte k dresinku a jen krátce promixujte, aby se příliš nerozdrtily, kousky ořechů dodají dresinku správnou křupavou strukturu. Výslednou chuť dolaďte cukrem, rybí omáčkou a limetkovou šťávou - měla by být sladká, kyselá, slaná i pálivá. Dokonalá harmonie.
2. Fazolky krátce povařte (2 minuty), sceďte a rychle zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly barvu a křupavost. Papáju nakrájejte na tenké nudličky, rajčata na čtvrtky. Všechno promíchejte s dresinkem ve velké míse. Paul doporučuje důkladné promačkání všech surovin, aby se kousky papáji důkladně nasákly dresinkem. Pokud máte velký hmoždíř, neváhejte ho použít. Salát pak podávejte se sladkým vepřovým.
Poznámka k receptu
Salát je dobrý sám o sobě, ale se sladkým vepřovým utvoří dokonalou dvojici.
Načítám komentáře...