Pomerančový salát s fenyklem
Seznam surovin
- pomeranče 3 kusy (velké)
- fenykl 1 kus
- olej olivový 3 lžíce (panenský)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř barevný 1 lžička (čerstvě umletý )
Postup přípravy
Pomeranče oloupeme ostrým nožíkem i od spodní bílé slupky, z blány vykrájíme jednotlivé dílky (vyfilírujeme) a zbavíme je jader. Šťávu ze zbylé dužniny vymačkáme do skleničky a ponecháme ji zatím stranou.
Omytý a osušený fenykl nakrájíme na tenké plátky a střídavě je naskládáme na talíř s dílky pomeranče. V misce promícháme pomerančovou šťávu s olivovým olejem a octem.
Připravený salát zakapeme zálivkou a v lednici ho necháme hodinu odležet. Před podáváním salát dochutíme pepřem.
Načítám komentáře...