Pomerančový salát s fenyklem a cibulí
Seznam surovin
- pomeranče 2 kusy (velké, zralé )
- fenykl 3 kusy
- cibule červená 2 kusy (malé )
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- olej olivový 7 lžic
- sůl mořská
- pepř bílý
- ořechy vlašské 3 lžíce (hrubě sekané)
Postup přípravy
Pomeranče oloupeme nožem až na čistou dužinu a šťávu zachytíme. Dílky vykrojíme nožem.
Fenykl a cibuli nakrájíme na tenké plátky, trochu jemné fenyklové natě dáme stranou. Fenyklové plátky a dílky pomeranče vějířkovitě rozložíme na velkou mísu a obložíme kolečky cibule.
Smícháme pomerančovou a citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř a salát zalijeme. Necháme odležet aspoň 30 minut, potom nadrobno nasekáme fenyklovou nať a spolu s vlašskými ořechy jí salát posypeme.
Načítám komentáře...