SALÁT S HROZNOVÝM VÍNEM
Seznam surovin
- hroznové víno 150 gramů (zelené bez pecek)
- hroznové víno 150 gramů (červené bez pecek)
- jahody 100 gramů
- meloun 1 kus (žlutý)
- ořechy pekanové 50 gramů
- smetana zakysaná 180 gramů
- sýr 125 gramů ( Philadelphia)
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr třtinový 70 gramů
- chia semínka (na ozdobu)
- meduňka
Postup přípravy
1. Kuličky hroznového vína nakrájejte na půlky a dejte do mísy. Meloun rozkrojte na poloviny a lžičkou z něj vykrajujte kuličky. Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na čtvrtky.
2. V jiné míse smíchejte zakysanou smetanu se sýrem a ušlehejte s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojte napůl, lžičkou stáhněte zrníčka a přimíchejte k ušlehanému základu. Směs přidejte do mísy s hroznovým vínem a promíchejte.
3. Naservírovaný salát posypte chia semínky a ozdobte meduňkou.
Poznámka k receptu
Hroznové víno připravené nasladko a smíchané se zakysanou smetanou vám může připadat jako extrémní kombinace. Když ale přidáte meloun a jahody, vznikne dokonalý ovocný salát.
Načítám komentáře...