Salát s kroupami a modrým vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu vína dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 120 °C asi hodinu (nebo déle, pokud chcete víno sušší). Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte na klínky, rozmarýn nasekejte nadrobno a kuličky vína rozpulte (menší můžete nechat vcelku). Ocet a olej vlijte do malé zavařovací sklenice, podle chuti osolte, opepřete a protřeste, aby se tekutiny spojily. V míse smíchejte kroupy, pečené i čerstvé víno, rozmarýn a cibuli, pak jemně vmíchejte salátové listy a nakonec zálivku. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Spojení čerstvého a polosušeného vína pozdvihne salát z obyčejných surovin na novou úroveň, bude totiž zároveň výrazný i šťavnatý. Místo krup můžete zkusit i bulgur nebo quinou, nám se ale líbí jejich robustní chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...