Salát s kroupami a modrým vínem
Seznam surovin
- hroznové víno 2 hrsti (modré)
- směs listových salátů 200 gramů
- kroupy 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- ocet 1 lžíce (červený)
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Polovinu vína dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 120 °C asi hodinu (nebo déle, pokud chcete víno sušší). Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Cibuli nakrájejte na klínky, rozmarýn nasekejte nadrobno a kuličky vína rozpulte (menší můžete nechat vcelku). Ocet a olej vlijte do malé zavařovací sklenice, podle chuti osolte, opepřete a protřeste, aby se tekutiny spojily. V míse smíchejte kroupy, pečené i čerstvé víno, rozmarýn a cibuli, pak jemně vmíchejte salátové listy a nakonec zálivku. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Spojení čerstvého a polosušeného vína pozdvihne salát z obyčejných surovin na novou úroveň, bude totiž zároveň výrazný i šťavnatý. Místo krup můžete zkusit i bulgur nebo quinou, nám se ale líbí jejich robustní chuť.
Načítám komentáře...